1.Babarci Lada Show

1.Babarci Lada Show

Jön...a 2. Babarci Lada Show

2022. január 24. - keletipityuka

A tavalyi óriási siker után, nem volt kérdés egy percig sem, hogy 2022-ben is megrendezésre kerül majd a Babarci Lada Show.

A tavalyi első Lada Show még hónapokkal a megrendezése után is beszédtéma volt mind a falubeliek mind az autós társadalom körében. Csupa pozitiv visszajelzést kapott a rendezény, nem is kérdés, hogy idén is várja már mindenki.

Annyi már biztos, hogy 2022-ben is Július utolsó hétvégéje lesz majd a baranyai Lada ünnep. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a babarci sportpálya és területe szolgál majd a rendezvény otthonául. Továbbra is százötvenben lesz limitálva a résztvevő autók száma, tavaly ebből száztizenhét hely kelt el. Idén is várhatóan tovább szinesedik az autók palettája, hiszen még külföldről is van érdeklődő. A rendezőség idén több kiegészitő programot, meglepetést tervez majd a kilátogató közönségnek, ám ezek még szervezés alatt állnak.

Természetesen nem maradhat el, a Lada Show legnagyobb durranása a felvonulás sem. Amennyiben minden lehetőség adott lesz úgy, egy bővitett, hosszabb útvonalon fogják a falut át szelni az orosz vasak, ráadásul nem is egy hanem két kört teljesitve. 

Egy szó mint száz. Idén is érdemes lesz Babarcra látogatni Július 30-án, az autók és a lóerők szerelmeseinek. Már most érdemes felirni a naptárba! 

229044505_4401150986636268_2816705843864697822_n.jpg

 

1. Babarci Lada Show: A hivatalos program!

                                          1.Babarci Lada Show hivatalos program


Helyszin: Babarc futball pálya és környéke

Program: Július 30 Péntek(0.nap): Lehetőség van az autók elhelyezésére a helyszinen már pénteken 15:00-21:00-ig. A parkolót természetesen a polgárőrség és a rendezőség közösen fokozottan őrzi.

Július 31 szombat:
7:00 Kapunyitás,autók érkezése
8:30 Hivatalos megnyitó( polgármesteri, rendezői köszöntő)
9:00-tól egész napos programok(gyermek programok, gyermek rajz verseny, autó szépségverseny, stb)
11:00-tól.: Riportok az autók tulajdonosaival, meghivott vendégekkel, érdekességek bemutatása, kulturális program
14:30 Gyülekezés a felvonuláshoz
15:00 Felvonulás rendőri felvezetéssel (Béke, Ady, Rákóczi, Petőfi, Haladás utcák érintésével)
kb 16:00-16:30 Dijkiosztó(vetélkedők dijainak és különdijaknak az átadása)
kb 20:00 Kapuzárás -

 

 

Regisztráció

A rendezőség a showra érkező autók létszámát 150-ben limitálja. Előregisztrálni a ladababarc@gmail.hu cimen illetve Facebookon lehet feltünteve a nevet, az autó tipusát és csatolmányként egy fotóval az autóról. Amennyiben a 150 fős limit megtelik úgy a rendezőség a további regisztrálókat várólistára teszi,a regisztráció sorrendjében és amennyiben visszamondás történik felveheti őket a listára. Sikeres regisztráció esetén a rendezőség válasz üzenetet küld.




Programok részletes leirása!

Autószépségverseny: A közönség szavazata alapján dijazzuk a találkozó legszebb három Ladáját.

Különdijak:                   A találkozóra legmesszebbről érkezett Lada
                                      A legidősebb Lada
                                      A legszebb verseny és utcai autó
                                      A legkülönlegesebb autó


Gyermek rajzverseny: Két korcsoportba lehet majd a találkozón leadni rajzokat a helyszinen. 6 éves korig és 6-12éves korig. Mindkét korcsoportba a legjobb három művet dijazzuk! A zsűrizést meghivott vendégeink és a rendezőség közösen végzik.

Felvonulás: A felvonulás felvezetéssel fog történni. A felvonulás alatt biztonsági öv használata kötelező. Tilos alkohol vagy más bóditószer befolyásoltsága alatt autóba ülni! Felhivjuk mindenki figyelmét, hogy a gumifüstölés a forgás és egyéb manőverek a felvezetés során SZIGORÚAN TILOS! A felvonulás alatt a felvonuló autókban a forgalmi engedélyben szereplő számu utas,verseny autók esetében két fő, tartózkodhat.
A rendezvényen mindenki saját felelősségre vesz részt! Az esetleges káresetékért a rendezőség nem vállalja a felelősséget! Felhivjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy a felvonulás útvonalán(Béke, Ady,Rákóczi, Petőfi, Haladás utcák) a felvonulás ideje alatt kb 15:00-16:00ig a forgalom korlátázásra kell számitani! Kérjük továbbá, az érdeklődő közönséget, hogy tartság be a rendezők, polgárőrök utasitasait a felvonulás alatt!

További információk: www.babarciladashow.blog.hu  ladababarc@gmail.hu   ifj.Keleti István: +36/20 3382344

191613565_797737987523691_8975905012644949354_n_1.jpg

Információk az 1.Babarci Lada Show autós felvonulásáról

Kétség kivül az 1.Babarci Lada Show legnagyobb pillanta lesz, amikor a várhatóan 150 autóból álló Ladás különitmény felvonulással köszönti a falu lakóit! Azonban mivel tudjuk, hogy az autózás veszélyes üzem, igy megalkottunk egy a felvonulásra érvényes szabályzatot: Ime

Felvonulás: A felvonulás felvezetéssel fog történni. A felvonulás alatt biztonsági öv használata kötelező. Tilos alkoholos befolyásoltság alatt autóba ülni! Felhivjuk mindenki figyelmét, hogy a gumifüstölés a forgás és egyéb manőverek a felvezetés során SZIGORÚAN TILOS! A felvonulás alatt a felvonuló autókban a forgalmi engedélyben szereplő számu utas,verseny autók esetében két fő, tartózkodhat. A rendezvényen mindenki saját felelősségre vesz részt! Az esetleges káresetékért a rendezőség nem vállalja a felelősséget! Felhivjuk továbbá a lakosság figyelmét, hogy a felvonulás útvonalán(Béke, Ady,Rákóczi, Petőfi, Haladás utcák) a felvonulás ideje alatt kb 15:00-16:00ig a forgalom korlátázásra kell számitani! Kérjük továbbá, az érdeklődő közönséget, hogy tartsák be a rendezők, polgárőrök utasitasait a felvonulás alatt!



508898892953829477893443418329793320452096n.jpg

Fotókiállitás Babarc Ladáiról!

Bár, előre láthatólag 10-11 autó is képviseli majd a babarci szineket, az 1,Babarci Lada Show-n , mégis nagyon sokan már nem tudják elhozni Ladájukat, mert vagy modernebb autóra cserélték, vagy az évek alatt elhasználódott vagy eladásra került a járgány. Nekik találtuk ki a Babarc Ladái nevet viselő fotókiállitást, amire ezúton is várjuk a képeket. További infók a plakáton: 

191551019_226676685929116_2572659611968826092_n.jpg

Minden, amit az 1.Babarci Lada Showról tudni kell.

Kétség kívül a nyár egyik legnagyobb durranásának igérkezik az első babarci Lada Show. Most a legfontosabb kérdésekre válaszol a rendezőség egyik tagjai ifj.Keleti István.

Külön kérted, hogy ne azt irjuk, hogy főszervezője. Miért?

Mert nem tartom magam annak. Ez az egész történet csapat munka, ahol mindenki hozzá tesz valamit ahhoz, hogy kis falunk magáénak tudhassa ezt az eseményt.

No akkor térjünk a lényegre. Honnan az ötlet, ha jól tudom Babarcon még sosem volt ilyen jellegű esemény.

Nem, valóban nem volt, bár hozzá tenném elég nagy autós-motoros élet van. Többen versenyeznek is már a faluban, tehát úgy néz ki annak ellenére, hogy már három éve Mohácson élek, csak sikerül pár emberkét beoltani a benzingőzzel. :) Az ötlet nem az enyém. Tavaly novemberben László Kevin és édesapja Csaba vetette fel a Lada találkozó ötletét. Elsőre bevallom voltak fenntartásaim, de végül össze állt egy kiváló csapat és gőzerővel dolgozunk azon, hogy összehozzunk valami egyedit.

Miért Lada Show és miért nem Lada Találkozó?

Teljesen egyszerű a válasz. Egy találkozóra bárki jöhet, viszont itt 150-ben limitálnunk kellett az autók számát, mivel többen nem férnénk el. Igy nem tartottuk helyesnek a Találkozó elnevezést.

A pandémiás helyzetben bevállalni egy ilyen rendezvényt nem könnyű feladat...

Nem bizony, de tudtuk ezt mikor bele vágtunk. Szerintem nem lesz gond, van még közel két hónapunk.

Jöhetnek a legfontosabb kérdések. Hány autóval számoltok, mik lesznek a legnagyobb érdekességek és milyen programok várják az érdeklődőket?

Ahogy emlitettem 150 darab Ladát várunk, bizunk benne hogy telt ház lesz. Nem szeretnék még konkrétumokat elárulni, de rengeteg érdekes, különleges orosz vas lesz , amellett igyekszünk mindenkinek lehetőséget biztositani, hogy elhozassa a kedvencét megmutatni. Annyit azonban elmondhatok neves versenyzők, különleges Ladákat birtokló tulajok, fogadták el meghivásunkat. Biztos vagyok benne , hogy némelyiket mi is tátott szájjal bámuljuk majd. A hivatalos program Július 31.-én reggel kilenckor kezdődik majd a megnyitóval, majd a délelőtt folyamán igyekszünk kicsik-nagyok számára is biztositani a szórakozást. A gyermekeknek lesz rajz verseny, arcfestés, és egyéb programok. Lesz autó szépség versenyünk, ahol a közönség két kategóriában a legszebb utcai és versenyautókat választhatja meg, amiből az első hármat dijazzuk. Ezen kívül kiosztunk különdijakat is de ezek még egyeztetés alatt vannak. A Lada Show facebook eseményénél folyamatosan frissülnek a hirek, ott minden megtalálható lesz.

A nap csúcspontja kétség kívül a délutáni felvonulás lesz,ahol végig megyünk a falu utcáin és megmutatjuk magunkat. Ez igényli a legnagyobb szervezést is, de úgy érezzük ez méltó megkoronázása lesz a munkánknak és a rendezvénynek egyaránt.

Végezetül annyit szeretnék még megemliteni, hogy sajnos még nem tudjuk pontosan a virus miatt milyen követelmények elé állitanak majd minket, de mindent elkövetünk, hogy mindenkinek lehetőséget biztositsunk a részvételre. Kérek mindenkit fogadja megértéssel bármit is kérünk.

Továbbá óriási köszönet és hála Babarc Község Önkormányzatának és lakóinak, hogy teljes mértékben mellénk álltak, befogadták és segitik a Lada Showt. Azt hiszem irigylésre méltó helyzetünk van.

Várunk mindenkit Július 31.én. Addig is figyeljétek a hivatalos eseményt és a weboldalt
1.Babarci Lada Show | Facebook

plakat.jpg

süti beállítások módosítása